Tuesday, November 23, 2010

HAPPY BELATED BIRTHDAY BABY!!!

hehe.. 22-11-2010.. what a lovely combination of numbers.. me love it so much.. heeee.. (excuse my self birthdate obsession pleaseeee) 
you know what, i really really want to give something to myself as a birthday present, but somehow, that ringgit malaysia is lacking.. =(

so, baby omay, nahhh.. this is for u.. i got it for free.. enjoy.. =)



       how to feel the pictures?? observe from right to left, then you go down, right to left again. got me??? why pictures are arranged senget-senget?  that is art honey!!! just feel it..  


I hope baby omay will be very happy with this sweet pieces of her.
I hope you will be more matured, happier, healthier, hotter and richer.. hehe..
I LOVE U OMAY.
I just love everything about you..



macam style gak kan bagi ucapan untuk diri sendiri.. macam nak peluk diri sendiri.. hihi~

Friday, November 12, 2010

suri rumah yang gembira!


Suri rumah rasa gembira, 
Bila Miss Jen datang menjelma;
Diajaknya bershopping bersuka ria,
Hatiku riang tanpa ku duga. 

Miss Jen shopping tak ingat dunia,
Semua benda mahu dibelinya;
Nasib baik si suri rumah ada,
Boleh jadi penasihat utama.
....


ehemm.. perhatian kawan-kawan 5.1, Jen belanja Kenny Rogers weh!! 

 gambar makanan harus dibesarkan sedikit untuk tontonan umum. 5.1 sekalian, sila ambil perhatian! =)


tengok tu, gembira betul suri rumah sebab dapat makan free. walaupun happy-sampai-gelak-tak-boleh-nak-henti, tapi boleh control ayu lagi. gambar tak control kami dah delete awal2.. kan jen?? haha~ ok, dah kenyang boleh la balik kan???

.
.
.
.
.
.


Dalam perjalanan balik, perut mula berkeroncong kembali. Tiba-tiba, Cik Huda (osmet baru Jen) ajak dinner Siakap 3 Rasa la pulak! Makan free lagi suri rumah.. Hihihihi =) 



Boleh bayang kan macam mana aku happy haritu??? =)


Suri rumah kenyang sekali,
Makan macam2 dalam sehari;
Alhamdulillah semuanya free,
Ini dinamakan rezeki dari Ilahi.


=)


AMARAN! gegambar diambil daripada kamera tidak berkualiti.Have a marvellous weekend everybody!


Tuesday, November 9, 2010

november betrayed me

it knocks me down..
and i'm three steps backwards now..


but look at what i have?
a bunch of lovely family and friends who keep on giving me supports..
i should be grateful for that..


I'm truly touched.. 
=)






eat when u feel sad..

Tuesday, November 2, 2010

awaken love in me


Dear November,


Hey, how are you? i hope are in the pink of health. As you know, I am always a super-big fan of you. I don't really love Mr October, that's why I'm so glad that u come to my life again, November. Welcome back baby!!!! (Say Goodbye to October's gloom!!!) I really really hope that you will give me more bliss and mirth and smiles in this month. Besides this cool weather and public holidays (which i don't care much at the moment), bring in some MIRACLES, ok??. Yes, that miracles to me, family and friends. So please honey, please treat me well in this month. Because all of us know, you are the Sweet November. =)




Oh btw Mr November, can you please slow down just a little. I mean I can't go much slower, but maybe you could. I don't want to be a year older that soon. Hope you will understand. Hehe~ I would really appreciate it. Again, I adore u November!


Love,
MISS OMAY
November's Baby


have you guys watched this movie, Sweet November?

Friday, October 29, 2010

25 random things about me??

satu dua tiga, here we go..


1. I am the eldest in the family, with 3 younger sisters. ALL GIRLSSS ok~
2. Love pink soo much!! obviously.. hihi~
3. A gossip girl. I don't seek for it, the gossip will try to catch me first. Always.
4. My BMI: underweight. never a normal person. anyone interested to transfer their lemak to me??? i'm waiting!!!!
5. Oh ya, saya menyaksikan kejadian tsunami secara life dekat Feringghi Beach dulu. i was there. alhamdulillah, saya terselamat.. T_T
6. Saya tak pandai drive. Lesen ada tapi simpan buat perhiasan. Nak tunggu ada kereta sendiri baru nak drive kononnya. Merajuk dengan abah. Kedekut kereta. 
7. I don't smoke. 
8. Laksa is my life! I'm so touched if you treat me with a bowl of laksa. That was what my boyfriend did when he was in the process of mengurat me. *melting terus*. brilliant tactic!
9. Love double cheese burgerr.. hey, how can u not love double cheese burger????? 
10. My current Secret recipi obsession: Raspberry cheese cake. Yummmmm~
11. My favourite pose for photoshoot: Cekak pinggang!
12. Humairah ialah Organisma berjerawat.
13. I wear braces. UUUUUUUUU <----- A  group of lining up teeths
14. Error is a friend of mine. i'm unique because of that, u know. haha~
15. Have the ability to immitate people successfully.
16. My parents are super funny. Love them soo much!
17. My friends said that i am a very patient person. I think they are not lying.. =)
18. Referring to no 17, only "lucky" people can make me feel reallyyy angryyy. Peace!
19. I can keep your secret safely with me..
20. I love my friends so much. muah muah muah! *huggsss*
21. Perempuan yang tidak mudah merajuk.
22. Saya sangat mudah dibela. tidak banyak songeh. 
23. I am a really good girlfriend. loyal lover. (bila lagi nak puji diri sendiri.. )
24. I enjoy reading Anjung Seri
25. Sekarang sangat bercita-cita untuk menjadi seorang engineer di P.




Thank you my new friend, Aryana for tagging me.. 
Seriously, i thought that 25 random things were tooo manyy, but when i reached at no 23, i felt like writing moreee n moreeeee.. heeee~
Loveliess out there, feel free to jot down your 25 things also.. 
Have a beautiful weekend!

CONTEST MORTAR BOARD: the beauty in ugly

Thanks maria for tagging!!! hehe~




the picture that i love the most is this!!! (rayban rayban rayban...)
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hehe.. a picture of me and beloved housemates. setiap kali tengok gambar ni mesti rasa nak senyum sampai nampak gigi.. haiihhh.. nisa oh nisa.. mr photographer kan suruh kita buat gaya macam lompat je.. bukan lompat betui2!! haiiyaaa!! muka i jugak yang maintan comel kan? haha~


so, rayban please??? =)



dah ramai yang kena tag kan.. so, saya nak tag adik tim! =) (sila buat ucapan konvo ye!!)
juga sarhanah! juga azeanty!


Monday, October 25, 2010

gadis melayu musim 3

Assalamualaikum semua.. tumpang lalu.. (hihi.. sopannye.. rase cam nak buat menantu kan..) saya nak tanya sikit, best ke rancangan gadis melayu tuu???

Respon Lelaki-lelaka: mestilah best.. awek-awek cun ramai kot.. sopan-sopan lak tu.. sejuk mata memandang..

Respon Para wanita: mestilah best! pengacara dia handsome kot! oh, melting!

ish ish.. macam-macam la korang neh..


hasil google search engine.. ni la kot gadis-gadis melayu musim 3.. saya pon tak kenal sebab tak tengok lagi.. harap-harap betul la.. 


eh jap.. abes tu gadis-gadis comel baik dan sopan-santun ni sape pulak??? confuse la!!! Ashraf Muslin!!!! sila jelaskan!


Respon isi hati Ashraf: Ermmm.. kalau dalam rancangan yang betul-betul tu, saya rasa pihak penganjur memang dah select pon contestants.. so, gadis-gadis gambar atas tu la yang betul.. tapi tapi, kalau nak ikut saya, saya lagi suka gadis-gadis gambar bawah tu.. hihi~


GADIS MELAYU MUSIM 3, JUMAAT, 9-10 PM, TV9!!


P/S: itu adalah respon isi hati ashraf ok.. memang tak pernah keluar mana-mana paper mahupun diari peribadi ashraf sendiri. sekian. =)

Saturday, October 23, 2010

tips jimat sambil berfesyen

ada tak korang rase macam dah bosan dengan baju-baju yang ade? ade kan.. tak tak, kali ni saya tak suruh pon korang pergi ke kedai bundle berdekatan.. kali ni tipsnya lebih murah sebab tak pakai duit lansung.. haaa, suka la tu! apa yang anda perlukan ialah sebilah GUNTING!!! simple!



1. Cari baju lengan panjang yang rasenye korang segan dah nak pakai.. sebab ketat.. tapi in tak bermakna korang dah gemuk, cumanya, dah tak mau la kan pakai baju yang terlalu fitting kat badan sangat.. dah tua kot, perlulah insaf slow2.. hehe.. ambil gunting, dan ZRAAAAAPPPP di tengah2 baju tersebut!



2. Tadaaaa!! baju yang ketat dalam almari tadi dah berubah menjadi CARDIGAN baru! saya suka!!
Mudah sekali!


SELAMAT MENCUBA!!!!




idea asal teknik ini dipelopori oleh kawan saya, Fath. dia cilok idea ni dari blog mana ntah..

Friday, October 22, 2010

majlis penyampaian hadiah


eh eh.. macam dah berminggu kan miss omay tak update post baru.. pelik di situ.. ok dah, malas nak bebel.. 


APA ITU KONVOKESYEN PADA PENDAPAT MISS OMAY??

1. berpeluang naik stage chancellor hall dan hampir tergelincir tapi masih maintain hot. bukan salah kasut katy perry i ok.. lantai tu yang licin amat!
2. berpeluang naik stage chancellor hall dan salah turun tangga lepas dapat scroll. 
excited sangat kot eh.. aku pon tak paham dengan diri sendiri. hehe~


walaupun diri ini suka buat error, tapi i tak kesah. i'm one in a million! 
and alhamdulillah! dah graduated! yeayy! =)


edisi sambungan dari gambar Bella Bellon

hey all, saya dan rumet saya da grad!!!!!


saya dan housemates saya suka pose atas stage!!!


saya dan housemates saya suka rumput!!!

saya dan housemates saya rasa macam dah matang dan insafff!!!


rupanya belum insafff.. masih gedik dan suke lompat...


hey all, inilah housemates saya bersama housemates tiri..


ok.. HAPPY GRADUATION to all of you!!! yes, youu darlingss!!!!
thank you so much for all the supportssss.. i love you so much: my family, my beloved friends, my coursemates, and my dearest mr boyfriend (rujuk gambar bawah)




they said "macam datuk n datin la" 

betul ke??? hihi~


Monday, October 11, 2010

saya mahu jadi doctor! (dulu)


my ambition was to be a doctor. a young, brave, cute doctor with a stethoscope around the neck. (too much of watching ER i guess) but hello?? doctor kott!! it was like everybody's ambition is it??

somehow, sadly, i only got B4 for BIOLOGY! so that's it! (pssst, neway, i think i'm not credible enough to become a doctor because i am too afraid of blood!)

So, my beautiful cousin/crony/partner in crime, Kak Da suggested me to apply for UTP. She said, "don't worry bout money, Petronas will sponsor everything, including laptop". I was like "wow, ok then!!" hehe~ so i followed her. But then, I was very blurgghh about the course selection. Because seriously, I don't like engineering. I asked her opinion, then here are the few feedbacks from her:

Mechanical Engineering: oh, this is only suitable for man, you will handle a lot of machines!
Civil Engineering: erm.. too umum! (?)
Electrical Engineering: this is so tough! you will deal will electrics/electronics stuffs that you can't even understand physically!
Chemical Engineering: Ha, this is suitable for girls like us! (she didn't mention bout FYDP at all)

See, seems like i don't have choices right! Damn, I hate chemistry very much! but according to her suggestions, again, I have to follow her for the sake of my future.

In conclusion, my education path was totally inspired by her. Alhamdulillah, i managed to follow the flow.



Kak Da, with her besties/housemates/corsemates during Convo Dinner.
I am still following her lead, so i will attend Convo Dinner as well to snap a lot of gorgeous pictures! Are you ready girlsss???


And of course the pictures with robe, flowers and lovely families.. =)


Thank you Kak Da, for preparing the path for me to follow. I love Chemical Engineering!!! I DO!! To all my friends, jommmm CONVVOOOOOOOOOO!!!!!


FYDP: final year design project (abaikan!)


Saturday, October 9, 2010

kadang-kadang


Kisah Rawak dari kampung hulu mana ntah. Makcik-makcik ni baru keluar masjid nak balik rumah. Masih bertelekung.


Senah: Seronok betul la ceramah Ustaz Hashim tadi.

Joyah: Betul. Ustaz ni memang best. Dah banyak dah ceramah saya pergi kat semua tempat, tapi ustaz ni la yang paling best.

Senah: Dah tua-tua ni kan, kena la kita selalu dgr2 ceramah ugama ni. Bukan macam jiran belakang rumah aku tu, berjalan sana sini kalah org muda. Eh Joyah, kamu kenai tak anak Pak Mat yang dok KL tu?

Joyah: Kenai! yang macam tak malu siket tu. yang seksi tu. tak pakai tudung dah skrg tu?

Senah: Haaaaa.. yang tu lah! Tau tak dia dah kawen dgn laki orang? Bini no 3!!!!

Joyah: Ye keee Cik Senah oi??? kenape jadi macamtu?????????


------------


kadang-kadang,

kita cuba untuk menjadi manusia yang lebih baik.
dan kita rasa kita sudah bertambah baik.

tapi kita kadang-kadang lupa,

adakah kita mempunyai lidah seorang manusia yg baik?


p/s: watak Ustaz Hashim , Pak Mat dan makcik2 semua adalah rekaan. Cerita yang diolah adalah benar sedikit, cuma ditokok tambah secara berleluasa.


Tuesday, October 5, 2010

apeww?????


yeahhh.. aku post entri baru lagi..
fasal budak-budak alaf baru. (bukan ALAF 21)



"akuu cayunk sama kamooo"

"naperrwwww niieewwww"

"eeee.. xbeshnyeewww"

ingat best ke??? kalau Hang Tuah masih hidup, mesti dia (beliau?) sedih.

heh!

Sunday, October 3, 2010

xoxo, guys gossip too!


A good friend of mine, a lovely young lady of course, posted something on my facebook's wall. It sounded like this:

E: sumone's married ! aku tau ko dh tau. ko kan stalker plg hebat.

and i replied

O: haha.. tau lahh!! nape ko excited ni..


and there are a few others who had joined our mysterious conversation as well. with high level of curiosity, they kept on asking who and who. guess what, all of the other gossipers are boysss!!! see, guys gossip too! xoxo, gossip boys! erk~

seriously, i do think that guys gossip more than girlss, but they don't really show it in front of the world like what i just did with miss E. hehe~ maybe their more to their mobiles ritee????

it just that, girls are more skilled than boys at making gossip entertaining – three factors are involved:
-highly animated tone,
-plenty of detail and
-enthusiastic 'feedback'.




ok, to be fair and square, i think people gossip too much (eheemm!!), no matter what sex they are! kan???



btw, gossip is not mengumpat! it is more to updating news, good news preferably.. =)

Friday, October 1, 2010

hati seorang perempuan


hati seorang perempuan tu sangat lembut tau tak? kadang-kadang nampak je macam kasar di luar, tapi dalamnye alahai lembuutttt ajeeee.. (mai singgah, kepok leko cakoi, lembbuutttt ajee.. hehe.. ingat tak???.. pasar malam kat taman maju dlu?? tapi tak lembut pon kan kepok leko tu.. keras kedekiang!)

oleh itu para lelaki, selamilah hati seorang perempuan itu dengan penuh kelembutan. tapi janganlah lembut sangat macam pondan tu. tak kuase mak! auuuwww!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


cerita baru..

hari ni birthday adik saya.. adik bongsu..
adik yang paling manja, yang paling gedik, yang paling pengemas sbb bilik dia tak ada setitik habuk pon (kagum sikit), yang paling kurus, dan yang paling mirip wajah saya. hehe~


HAPPY 11th BIRTHDAY, SITI HUSNA!!! (mudanya!)



care to pose like a model?


Saturday, September 25, 2010

help my skin!!!!


semua orang pon pastinya nak jaga kecantikan la kan sebab convocation day is around the corner je. ada yang sibuk berdiet, sibuk menempah baju, sibuk menjage kecantikan muka segala. aktiviti-aktiviti menggelapkan kulit sah-sah la dah dihentikan terlebih dahulu. kunun tak mau nampak itam la on that day. ceh.

tapi apa belaku kepadaku???

bangun-bangun pagi semalam..

TADAAAAAAA.. ada aksesori tambahan kat muka.
ada macam jerawat2 kecil tumbuh. macam ruam pon ada. paling byk kat area dahi.
mungkin sebab baru-baru ni aku terpakai pencuci muka yang lain. mungkin la.
dem. sensitip gila kulit aku.!!

merenung masa depan.. beginilah nasib diriku yang malang.. wuwu~


apa aku nak buat ni.. HELP me kawan-kawan!!!!!!!!!!! T_T